Naar boven
  • Werkdag voor 15.00 besteld, morgen in huis Veilig & vertrouwd winkelen
  • Gratis bezorging op Nieuwe Collectie Sale items gratis bezorgd vanaf €40,-
  • 14 dagen bedenktijd Thuiswinkel Waarborg certificaat
  • Gratis achteraf betalen met Afterpay

Wollen kleding wassen

Hoe moet je wol wassen?

Je hoeft wollen kleding niet te wassen, wol is een stof die zichzelf reinigt. Hang het kledingstuk een keer op en laat het luchten, en je wollen kleding is weer helemaal fris. Heb je een vlek erop  zodat je toch moet wassen, kijk dan altijd goed naar de wasvoorschriften in de kleding. Meestal moet je het dan met de hand wassen. Pak daarvoor een emmer met lauwwarm water en doe daar een klein scheutje wasmiddel bij dat bedoeld is voor wol. Voorzichtig de vlek eruit halen en daarna met water van dezelfde temperatuur uitspoelen. Van koud water schrikt wol en verliest het zijn model. Houd daar rekening mee! Dep het daarna voorzichtig droog met een handdoek. Zeker niet uitwringen, want ook dan verliest het zijn model! Wat je ook kunt doen is je wollen kledingstuk op een handdoek leggen en goed oprollen om het zo droog te krijgen. Maar zorg ervoor dat het wollen kledingstuk niet te lang nat is, want dan gaat het stinken.

Wol gaat pluizen

Begint de wol te pluizen? Dat komt door wrijving en daar kun je niks aan doen. Dat is nu eenmaal een eigenschap van wol. Je kunt deze pluisjes eraf halen met een pluizentondeuse. Trek ze er zeker niet uit, want daar gaat de kleding van kapot.

Hoe wordt wol gemaakt?

Wol komt van een schaap af. Maar de helft van wat er van een schaap afkomt kan gebruikt worden voor kleding. Voordat het gebruikt wordt, wordt het eerst goed uitgespoeld. Nadat het gespoeld is, wordt het gesponnen en wordt er kleding van gemaakt.
Welke merken

De merken die wij in de collectie hebben die wol gebruiken zijn Expresso en Maison Scotch.