35 Jaar toewijding: een interview met medewerkster Chantal

Door Daan Castelijn - 20 september 2023
In de dynamische en voortdurend veranderende wereld van vandaag is het zeldzaam om iemand te vinden die trouw is gebleven aan één werkplek gedurende 35 jaar. We zijn trots op zo’n topper als Chantal, die al 35 jaar bij Castelijn Mode in dienst is. We spraken met haar over haar 35-jarig jubileum. 

“Toen ik mode en kleding studeerde, kruiste Castelijn Mode mijn pad. Het begon allemaal toen ze contact opnamen met mijn opleiding, op zoek naar nieuwe teamleden. Na een succesvol sollicitatiegesprek, in de tijd van Geert-Jan’s vader, trad ik in dienst. In het begin werkte ik parttime en vervolgens maakte ik de overstap naar een fulltime positie binnen het bedrijf, waar ik elf jaar lang werkte. Daarna volgden 24 jaar in deeltijd, en momenteel ben ik weer fulltime aan het werk. 

Binnen Castelijn Mode heb ik een scala aan diverse taken vervuld, variërend van het ambachtelijke coupeusewerk tot kantoorwerk. Eigenlijk ben ik een beetje een duizendpoot. Mijn gebruikelijke werkplek is het atelier, maar wanneer Daan met vakantie is, neem ik ook de webshop over. De diversiteit in mijn werk houdt het boeiend, en dat is een van de belangrijkste redenen waarom ik al 35 jaar met veel plezier bij Castelijn Mode werk.


Het is echt geweldig om te werken voor een familiebedrijf. Het voelt als een tweede thuis, een plek vol vertrouwen. Ze zijn niet alleen geweldig voor het personeel, maar ze leveren ook uitzonderlijke service aan de klanten, iets wat je zelden elders tegenkomt.

Ik ben trots op mijn carrière en het feit dat ik het al 35 jaar volhoud. Tegenwoordig zijn er maar weinig mensen die zo'n langdurige verbintenis met een werkgever hebben. Het was een aangename verrassing toen ze een grote taart en cadeaus voor me hadden geregeld omdat ik die dag 35 jaar in dienst was. Het is fijn dat ze hun waardering op deze manier uiten.

Elke ochtend sta ik met een glimlach op, omdat ik plezier haal uit hetgeen wat ik doe. Ik geniet er enorm van om mensen te verrassen met kledingstukken die ze zelf wellicht nooit zouden hebben uitgekozen. Of het nu gaat om klanten die een specifieke gelegenheid in gedachten hebben of mensen die hier komen shoppen voor hun dagelijkse outfits. Een tevreden klant geeft mij voldoening.  

In de loop der jaren heb ik talloze veranderingen meegemaakt. In het begin concentreerden we ons uitsluitend op herenmode en hadden we winkels in Roermond, Sittard en Geleen. Ongeveer 24,5 jaar geleden hebben we de stap gezet naar damesmode, wat een enorme verandering teweegbracht.

Wat betreft hoogtepunten, daar moet ik even over nadenken, want er zijn er zoveel geweest. De verbouwingen waren stuk voor stuk bijzondere momenten. Ook het feest en de modeshow bij Mondial zijn onvergetelijk. De meeste veranderingen zijn echter geleidelijk verlopen, omdat ik zo nauw betrokken ben bij de zaak, was het vanzelfsprekend om mee te groeien met het bedrijf."