Naar boven

Ons team

Damesafdeling


 
José

"Onze medewerkers beschouwen we als leden van de familie. Het is een prachtige mix van jong en oud. Een hecht team ook. Stuk voor stuk passen ze heel goed bij ons bedrijf en hebben ze passie voor hun vak. Dat is prachtig om te constateren.

Goede medewerkers vormen een zeer belangrijke pijler onder een succesvol bedrijf. Voor gasten zijn zij vaak het gezicht van de zaak. Het eerste aanspreekpunt en een herkenningspunt. We prijzen ons dan ook gelukkig met het feit dat veel medewerkers hier al jaren werken. Dat zorgt voor een bepaalde rust en continuïteit in de winkel.”

Jeanne

Hoe lang werk je al bij het bedrijf?
"Vanaf februari ben ik twintig jaar werkzaam als bedrijfsleidster. Chantal werkte toen al voor het bedrijf, maar de rest van mijn collega's heb ik inderdaad zien binnenkomen."

Wat is er in al die jaren veranderd?
"De winkel, het kledingaanbod en dus ook het personeelsbestand zijn groter geworden. Verder zijn de kinderen natuurlijk in de zaak komen werken."

Wat betekent Castelijn voor jou?
"Veel. Ik werk hier al zo lang en ben vier dagen per week aanwezig, dus het is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Het is mijn passie en ik werk dan ook met veel plezier. Wat het leukste is? Toch wel de inkoop van nieuwe kleding en het moment dat deze kleren een half jaar later binnenkomen."

Wat doe je graag in je privéleven?
"Volleyballen, mijn broer en zussen bezoeken en leuke dingen doen met mijn man en dochter. Shoppen? Dat begint ze steeds leuker te vinden."

Hilda

Hoe lang werk je al bij het bedrijf?
“Al 13 jaar.”

Wat vind je het leukst aan je werk?
“Zorgen dat de winkel er prachtig uitziet en om de klant aan een mooie outfit te helpen, zodat hij of zij tevreden de zaak verlaat. Als de mensen dan later nog eens terugkomen en zeggen dat ze complimentjes over hun gekochte outfit hebben gekregen, geeft mij dat voldoening.”

Wat is je gevoel bij Castelijn Fashion & Denim?
"Het is een fijne en prettige werkplek. We vormen een heel leuk team samen. We lachen samen en we huilen samen. De sfeer is heel familiair. Ook naar onze klanten toe. Dat spreekt mij heel erg aan. Ik ben hier zeker op mijn plek.”

Wat doe je graag in je privéleven?
“Oppassen op mijn kleindochter Nya. Daar kijken mijn man en ik altijd naar uit. Ook pik ik graag een terrasje met mijn man en fietsen we graag samen.”"

 
Claudia
 Hoe lang werk je al bij het bedrijf?

“Al 13 jaar.”

Wat vind je het leukst aan je werk?

“Mensen de juiste kleding aanreiken, zodat ze blij naar huis gaan. Ook de band die je met vaste klanten opbouwt, spreekt me aan. Zo belt een vaste klant elk seizoen op met de vraag of ik enkele kledingsets – zowel zakelijk als casual – voor haar wil klaar hangen. En bijna altijd blijk ik de juiste keuzes te hebben gemaakt. Vaak komt ze later die dag ook even binnen met enkele schoenen van Beurskens om te vragen bij welk setje de schoenen passen. Dat zijn natuurlijk leuke momenten.”

Wat betekent Castelijn Fashion & Denim voor jou?

“Voor mij is het een erg fijne werkgever. Ik ben hier erg graag en zie mijn werk als mijn hobby. Het feit dat we een super leuk team vormen en echt een band met elkaar hebben, maakt het extra prettig.”

Brigitte

Hoe lang werk je al bij het bedrijf?

“Ik werk hier nu al tien jaar. Ik zag een vacature en dacht: ‘Wie niet waagt, wie niet wint.’ En gelukkig werd ik aangenomen. Qua winkel en qua kleding sprak de zaak me namelijk erg aan. Ik heb altijd in (kleding)winkels gewerkt en beschouw de hoge kwaliteit van de kleding, de servicegerichtheid en de klantgerichtheid waarmee we hier werken als de grote verschillen ten opzichte van de andere zaken waarvoor ik in het verleden werkte.”

Wat spreekt je verder aan in het bedrijf?

“Het familiegevoel dat er heerst, het fijne team en zeker ook de beleving in de zaak. Het samen zorgen dat de klant een fijne tijd in de zaak heeft. Door een gezellig praatje met ze te maken, ze een kopje koffie aan te bieden en door ze van een passend kledingadvies te voorzien. Allemaal zaken die je mist als je via internet shopt. Noem me ouderwets, maar daar heb ik helemaal niks mee. Ik moet de kleding kunnen voelen, passen en een gezellige tijd beleven als ik het koop. Dat kunnen we de mensen hier bieden”

Ruth

“Mijn ouders hebben mij en Daan nooit een bepaalde richting in willen duwen en hebben ons ook nooit gepusht om in de zaak te komen werken. Natuurlijk vinden ze het nu fijn dat we er allebei  werken, maar verplicht is het nooit geweest.

Als opgroeiende tiener vond ik het natuurlijk wel gaaf dat mijn opa en mijn ouders dit hadden opgebouwd."

     
Pascalle

Hoe lang werk je al bij het bedrijf?
"Zo'n 3,5 jaar geleden heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik José gevraagd of ze geen plek voor me hadden. Net in die tijd zocht ze iemand die het zwangerschapverlof van haar dochter Ruth kon opvangen en mocht ik voor enkele maanden komen. Gelukkig was er ook na de geboorte van Nyoh een plek voor mij. Dat ik hier mag werken, voelt voor mij echt als een geschenk."

Wat spreekt je aan in Castelijn?
"De sfeer en het ruime aanbod. Mijn man en ik wonen achter Maastricht, maar kochten ook voordat ik hier werkte al veel van onze kleding bij Castelijn. Als mijn man kleding koopt, wil hij maar bij één zaak naar binnen, dus hij was al snel fan van Castelijn, omdat hij hier alles kan vinden, haha!"

Hoe zou je Castelijn in enkele woorden omschrijven?
"Het is een superbedrijf!"

 
 

Herenafdeling   


Ference

De creativiteit van Ference leidde tot zijn eerste kennismaking met zijn huidige schoonouders. Ference: “José en Geert-Jan zochten tijdens de afronding van de verbouwing iemand die een muur in de kelder wilde voorzien van graffiti en kwamen via-via bij mij terecht.

In diezelfde periode zag ik enkele vacatures van het bedrijf voorbijkomen. Ik waagde de sprong en inmiddels vorm ik met Ruth en onze 3 kids een gelukkig gezinnetje......"

Coleta

Hoe lang werk je al bij het bedrijf?
"Ik werk hier al 12 jaar."

Wat vind je het leukste aan je werk?
"Het contact met de mensen spreekt me aan. Er is altijd ruimte voor een leuk gesprekje en met vaste klanten bouw je echt een band op, maar het allerleukste is toch wel om een man aan een mooi pak te helpen. Een man in pak, daar kan ik van genieten."

Wat is volgens jou de grote kracht van Castelijn?
"De ruime keuze aan kleding. Zowel jonge mensen als oudere mensen kunnen hier slagen. En je kunt ook gratis voor de deur parkeren en krijgt een kopje koffie aangeboden. Samen met de fijne sfeer in de winkel, zorgt dit alles samen, dat we in al die jaren een grote en trouwe klantenkring hebben opgebouwd."

Wanneer is je werkdag geslaagd?
"Als mensen de winkel met een tevreden gevoel verlaten." 
 
Eveline

Hoe lang werk je al bij het bedrijf?
"Ik ben sinds 2009 in dienst."

Wat vind je het leukste aan je werk?
"De diversiteit en de onderlinge sfeer in het team. Sinds ik hier werk, heb ik er echt vrienden bij gekregen. We zijn het natuurlijk niet altijd met elkaar eens, maar het belang van Castelijn staat altijd voorop. De betrokkenheid is groot. Het voelt echt alsof het onze eigen winkel is."

Wat is de grote kracht van Castelijn?
"De prettige sfeer in de winkel en de ruime keuze. Ik sta voornamelijk op de herenafdeling en merk dat de mannen het erg fijn vinden dat ze hier voor alles terecht kunnen."

Wat doe je graag in je privéleven?
"Ons hondje Boetie is de grote trots van mijn man en mij. Daar wandelen we dan erg graag mee. Maar ik vind het ook heerlijk om in de tuin te lezen."

Geert- Jan

“Enorm trots!”, zo omschrijven Geert- Jan en José Castelijn hun gevoel bij de 65ste verjaardag van het familiebedrijf.
“Het is voor ons heel bijzonder, dat we het levenswerk van mijn vader succesvol hebben voortgezet, dat de derde generatie met veel plezier in het bedrijf werkzaam is en klaarstaat om het stokje in de toekomst over te nemen.

Dat kan over drie jaar zijn, over vijf jaar of over zeven jaar. Daar zit verder geen druk op." 

 

Atelier


Chantal

Hoe lang werk je al bij het bedrijf?

“Al 31 jaar.”

Wat vind je het leukst aan je werk?

“De variatie. Mijn werkdag begint meestal in het atelier en als daar even niets te doen is, ga ik naar het magazijn of help ik achter de kassa.”

Hoe ben je ooit bij het bedrijf terechtgekomen?

“Iemand van het bedrijf belde 30 jaar geleden op naar mijn school en vroeg of ze een afgestudeerde leerling konden aanbevelen. Ze noemden mijn naam en ik kon direct voor 20 uur in de week aan de slag als naaister. Een maand later werkte ik al fulltime en in de loop der jaren kwamen er steeds meer werkzaamheden bij.”

Wat is het grote verschil met twintig, tien of vijf jaar geleden?

“Het is allemaal nog persoonlijker geworden. Door de klanten bijvoorbeeld een kopje koffie aan te bieden, krijg je een betere band met ze. Dat vind ik een prettige ontwikkeling.”

 
  

Online


 
Daan

“Als het echt nodig is, zoals bijvoorbeeld op een koopzondag, sta ik in de zaak, maar veel liever bekleed ik een rol op de achtergrond.

Anderen zijn goed in de verkoop en ik kom het best tot mijn recht op kantoor en zorg dat mijn collega’s in de zaak hun werk goed kunnen doen”