Basics die niet mogen ontbreken in een heren kledingkast

Door Daan Castelijn - 12 augustus 2021
De tijd waarin het grootste deel van de kledingkast naar de vrouw ging is anno 2021 toch wel voorbij. Ook een man heeft tegenwoordig specifieke kleding nodig voor diverse gelegenheden. Zo heb je wellicht comfortabele kleding voor thuis, nette kleding voor het werk én nog kleding voor feestjes of speciale gelegenheden. Dat alles maakt het natuurlijk niet gemakkelijk. Zorg daarom voor goede basics. Daarmee kun je altijd de perfecte outfit samenstellen met hetgeen dat in je kast hangt.
Wat zijn basics

Basics zijn kledingstukken die je vrijwel altijd kunt dragen. Bij heren wordt hierbij vaak gedacht aan een effen zwart, grijs of wit T-shirt. Wanneer je dit combineert met een wat stoerdere spijkerbroek of een chino, zit je altijd wel goed. Is het wat kouder? Dan is het goed om ook een basic trui of jas te kiezen. Kies dan voor een andere kleur. Zo kun je diverse combinaties maken zodat je toch stijlvol overkomt en je veelzijdig kunt zijn met de basics. Doordat basics zo gemakkelijk te combineren zijn, is er ook voldoende ruimte om er mee te experimenteren. 

 
Basics voor nette of bijzondere gelegenheid

Heb je een sollicitatiegesprek of een andere bijzondere gelegenheid waarbij je net wat netter gekleed wilt zijn? Zorg er dan voor dat je ook een wit of zwart overhemd met een bijpassende chino voor het grijpen hebt. Het hoeft vaak niet te moeilijk, kleine veranderingen kunnen al het verschil maken.

 
Schoenen maken je outfit compleet!

Om je outfit compleet te maken, moet je natuurlijk nog een goed paar schoenen hebben. Een goede eerste indruk begint namelijk bij de schoenen. Je zou het misschien niet denken, maar veel mensen scannen van beneden naar boven wanneer ze iemand voor de eerste keer ontmoeten. Eentonige kleuren zoals zwart of bruintinten werken altijd bij basic outfits. Het is hierbij wel van belang dat ze goed matchen bij de rest van de outfit. Daarnaast moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat de schoenen goed voelen en lekker lopen.

 Met deze tips voor basics ben je klaar voor elke gelegenheid en ben je verzekerd van een zelfverzekerde look!