De winter fashion trends voor mannen

Door Daan Castelijn - 30 december 2016

Trends voor mannen

Ook al is de winter vorige week begonnen, op de valreep nog een paar fashiontrends voor mannen. De trends voor mannen worden vaak wat ondergewaardeerd en niet zo vaak uitgelicht door bijvoorbeeld de media, maar ook mannen lopen er graag fashionable en stylish verantwoord bij!

Daarom de 4 wintertrends voor mannen

De statement-jas

Nu het toch wel wat kouder begint te worden, is een goede jas natuurlijk essentieel. Je zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om te gaan voor een standaard exemplaar. Maar denk eens een keer out of the box en ga voor een statement-jas. Hierbij kun je denken aan een jas met quotes of jassen met prints. Het maakt niet uit welke jas je kiest, zo lang je de outfit die je er onder draagt maar rustig houdt. Ga dus voor een basic shirt en een simpele jeans.

De army trend

Deze trend is eigenlijk nooit weg geweest. Soms zie je hem wat minder in het straatbeeld, maar dit seizoen is hij weer helemaal hot. Het gaat dan niet zo zeer om de army print, maar meer om de army kleuren. Denk hierbij dus aan taupe, olijfgroen of zandkleuren. Kies er bijvoorbeeld voor een olijfgroen shirt te dragen bij een donkergrijze broek, met een paar sneakers eronder. Maar voor een nette variant zou je kunnen kiezen voor een armygreen jasje met daaronder een basic taupe kleurig shirt en een zwarte broek.

De gewatteerde jas

Net als bij vrouwen is ook de gewatteerde jas bij mannen helemaal hip. Deze jas is natuurlijk tijdens de winter de perfecte partner in crime. De jas is er in verschillende kleuren, glanzend en mat. Ook leuk om de jas oversized te dragen. Maar een ding is zeker, met deze trend loop jij er warm bij deze winter.

Blauw en rood

Dit zijn toch wel de kleuren die dit seizoen op alle manieren terugkomen. Kies niet voor een felle kleur rood, maar ga voor een mooie burgundy rode trui. Maar je kunt het ook subtiel  terug laten komen in je outfit, door bijvoorbeeld je schoenen of een leuke hoed. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor de kleur blauw. En dan niet de normale kleur blauw, maar hemelsblauw of denimblauw. Deze kleuren zijn niet alleen geschikt om overdag te dragen, maar wat dacht je van tijdens het uitgaan? Het denimblauw geeft je outfit net die stoere touch perfect dus voor het uitgaan, maar hemelsblauw kun je goed dragen naar je werk, als shirt onder een leuk colbert bijvoorbeeld.