Fashion Trends winter 2016/2017

Door Daan Castelijn - 24 november 2016

Ook al is de winter zo goed als begonnen, hebben we toch nog een aantal leuke fashion trends voor jullie. Deze zijn gemakkelijk te dragen en wellicht dat je sommige trends nog zelfs in jouw kast hebt hangen. Daarnaast is de winter natuurlijk met de feestdagen in het vooruitzicht ook een stuk spannender dan de lente/zomer. 

Trend 1: Laag op laag

Deze trend kan met stip op nummer 1. Hij komt ieder jaar terug en is ook de makkelijkste trend om te toepassen in het dagelijks leven. Waarschijnlijk doe jij dit nu ook al, maar geef  er eens een spannende twist aan. Door bijvoorbeeld een kant top nét onder die warme trui vandaan te laten komen. Of draag eens een keer over-knee boots in plaats van normale laarzen.

Trend 2: een gouden oude

Een trend waar niet iedereen weg van is, maar die waarschijnlijk wel nog vaak in het straatbeeld gaan tegenkomen. We hebben het net natuurlijk over de enorme schouders en off shoulder partij. Van de zomer werd off shoulder ook wel het nieuwe decolleté genoemd. Nu komt hier zelfs ook nog wat extra bij: volume op de schouder. Back to the 80’s dan maar?

Trend 3: Leer

Deze trend zagen we vorig jaar ook al voorbij komen, namelijk: leer. Hiermee bedoel we niet het hele uitgesproken glimmende leer, maar het minimalistische leer die door een mooie snit prachtig past. Als je jezelf nu afvraagt of je dan maar een ding van leer mag dragen. Natuurlijk niet! Leer op leer mag gewoon, mits je het minimalistisch houdt.

Trend 4: de pyjama

Ja, je leest het goed. De pyjama mag op straat. Draag bijvoorbeeld een verlours pak of een lange kimono en je bent good to go.

Trend 5: het pak

Pakken zijn hot en niet alleen meer voor mannen. Maar vrouwen in pakken zijn komend seizoen echt hotter dan hot. Wel hebben deze pakken het komend seizoen een kleine twist. De pakken zijn niet meer aangesloten, maar vallen een klein beetje oversized. Eigenlijk alsof je het pak zo uit de kast van je man/vriend hebt gepakt.

Zo, met deze vijf trends komen jullie wel weer even vooruit. Welke trend is jouw nog opgevallen en ga je iets met deze trends doen? Of laat je ze toch aan jezelf voorbij gaan?