Speciaal voor jou! €30,- korting bij bestellingen vanaf €150,- met kortingscode: 30KORTING
Sluiten

Het verhaal achter Pig & Hen

Door Lisa van Montfort - 11 december 2020
Misschien heb je ze wel eens zien liggen in onze winkel, of langs zien komen op social media. Misschien heb je er zelfs al een om je pols! Het gaat natuurlijk over de robuuste armbanden van Pig & Hen. Maar vraag je jezelf wel eens af waar het merk voor staat? Waar de naam vandaan komt, of welk verhaal verstopt zit achter deze armbanden? Blijf dan lezen, want in deze blog gaan we je alles vertellen over het merk Pig & Hen!

Het verhaal

De armbanden zijn handgemaakt in Amsterdam. Door gebruik te maken van authentiek scheepstouw draagt het merk het Nederlandse erfgoed voort. De armbanden van Pig & Hen zijn bedoeld om een leven lang te overleven.


We leven op het randje en doen het graag met passie. We zwemmen met haaien, gooien ons in de modder, zeilen over de oceanen en drinken een beetje te veel, maar dat zijn wij maar. Wat onze spanning ook is, we leven dat dagelijkse leven en uiteindelijk willen we altijd de weg terug naar huis vinden, naar onze dierbaren.

- Pig & Hen
 
 
De geschiedenis en het ontstaan van 'Pig & Hen'

Aan het begin van de 17e eeuw waren de Nederlanders het leidende land dat naar onbekende delen van de wereld zeilde, met de grootste marinevloot die de wereld ooit had gezien. Met een paar serieuze zeebenen ontdekten ze nieuwe landen, verschillende manieren van leven, maar kwamen ze onderweg ook enkele grote obstakels tegen.

Om zichzelf te beschermen tegen pech hadden de mannen een tatoeage van een varken en een kip op hun voeten. Men geloofde dat het de matrozen de mogelijkheid gaf om te overleven wanneer ze het schip moesten verlaten. De matrozen hadden het gevoel dat ze land zouden kunnen vinden, net als het varken en de kip die in houten kisten werden gehouden en dus bleven drijven, en die het tij hen naar huis zouden laten brengen.

Amsterdam

Hier werkt het team dag in dag uit aan het creëren van Pig & Hen-producten, allemaal met de hand, allemaal met de grootste zorg en oog voor detail.

Naast de kenmerkende scheepstouw en roestvrijstalen schakels, is het vooral veel lachen, goede muziek en ongeveer tien paar bekwame handen die de belangrijkste gereedschappen en materialen zijn waarmee ze hun producten maken.


Het is een groep vrienden, zo voelt het om hier te werken. Ze zouden voor elkaar door vuur en water gaan. Het is een sfeer die vrij uniek is.

- Productiemanager van Pig & Hen, Nicky
 
Durf jij op te vallen met een robuuste, stoere armband? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Castelijn mode Beek verkoopt een breed assortiment Pig & Hen armbanden. De volgende basis armbanden zijn ook verkrijgbaar op onze webshop: Don Dino, Tiny Ted, Sharp Simon, Vicious Vik en Salty Steve. Ben je toch benieuwd naar derest van de collectie, kom dan gerust een kijkje nemen in onze winkel, hopelijk zien we je snel!