Ideale zomerjassen voor vrouwen

Door Jorrit Deckers - 18 juli 2021
Alhoewel een jas in de zomer (voor de meeste dagen) overbodig zou horen te zijn, zitten er altijd slechte dagen tussen waarop een jas goed van pas komt. Een stijlvolle zomerjas kan dan natuurlijk niet ontbreken, want bij een nieuw seizoen, hoort natuurlijk een nieuwe jas! Hieronder geven je een overzicht van diverse jassen die momenteel trendy zijn.

Trenchcoats
De trenchcoat, een jas die al een aantal jaren erg populair is. Ook dit jaar is hij weer terug! Deze jas is geschikt voor de zomer, maar ook als tussenjas in bijvoorbeeld de lente- of herfstperiode. Het mooie aan een trenchcoat is, dat hij lekker comfortabel is omdat hij oversized gedragen mag én kan worden.
       


Spijkerjas
Een spijkerjas in de zomer, dat is toch dé ideale combinatie? Doordat denim een van de meest tijdloze materialen is, is de spijkerjas ieder jaar weer erg populair. De jas is gemakkelijk te combineren met verschillende outfits, of dat nou klassiek of casual is. Mede hierdoor is de jas geschikt voor zowel jongeren als de wat oudere dames.
       
 

Shackets
Een shacket wordt ook weleens een overhemdjas genoemd omdat ze moeilijk te onderscheiden zijn. Dit soort jas maakte vorig jaar zijn intrede en was direct ontzettend populair. Hetzelfde gold voor dit jaar. De jas is veelal in verschillende kleuren verkrijgbaar, voor ieder wat wils! De jas is gemakkelijk te combineren met een simpel T-shirt of een aangesloten coltrui als het wat kouder is buiten.


 
Korte jacks
Korte jacks of ‘cropped jassen’ zijn vaak een stuk korter dan dat je gewend bent. Het fijne aan deze jas is dat het onderdeel kan zijn van je outfit zonder echt een jas te lijken. De korte jacks zijn er in diverse soorten, van casual tot sportief. Kies voor een modieuze zomerkleur of kies veilig en ga voor zwart, donkerbruin of donkergroen.
  
                

Biker jack
We kennen het biker jack met name van de leren uitvoering maar dit jack komt ook voor in andere materialen zoals suède. Zoals de naam het al zegt, is het geïnspireerd op de jassen van motorrijders. Dit type jack heeft een stoere, modieuze en zelfs tijdloze uitstraling. Chic, stoer of casual: met dit jack kun je alle kanten op.

            
                         

 

 

Benieuwd naar ons volledige aanbod aan jassen?

Bekijk ons volledige aanbod op onze webshop of kom gerust eens langs in onze winkel.