Interview Geert-Jan Castelijn - 70 jarig jubileum

Door Daan Castelijn - 19 september 2023
"Mijn ouders zijn oorspronkelijk afkomstig uit Dordrecht. Enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog ontvingen ze een brief van mijn oom, waarin hij hen vertelde over de overvloed aan werkgelegenheid in het zuiden van Nederland. Mijn oom had net een groothandel in Roermond overgenomen. Daarop besloten mijn ouders te verhuizen, waarbij mijn oom zich toelegde op de groothandel en mijn vader de wereld van de detailhandel betrad.

Mijn passie voor dit vak begon te groeien toen ik ongeveer 13 of 14 jaar oud was, en ik begon te assisteren in de winkel op donderdagavonden en zaterdagen. Op een gegeven moment koos ik echter voor een ander beroep. Ik besloot de politieopleiding te volgen. Maar al snel bleek dat dit niet de juiste plek voor mij was, en in 1985 keerde ik terug naar het familiebedrijf. Vanaf dat moment begonnen we gestaag uit te breiden. Mijn vader had zich altijd gericht op herenmode, maar we wilden meer.

In 1968 verhuisden we naar het Munsterplein in Roermond en openden we een gloednieuwe winkel in Sittard. In 1987 voegden we Geleen toe aan ons lijstje. Daarna in 1990 namen we de winkel in Beek over, en in 1991 trad mijn broer officieel toe tot het bedrijf. Op dat moment besloten we de winkels te verdelen: wij behielden Roermond, Geleen en Beek, terwijl mijn broer de leiding kreeg over de vestigingen in Sittard en Echt. Met het oog op groei en ruimtegebrek in Geleen en Beek gingen we op zoek naar ruimere panden. In 1998 kochten we het huidige pand, dat groter was dan we oorspronkelijk in gedachten hadden. Hierdoor konden we onze collectie uitbreiden met damesmode.

Bij Castelijn Mode draait het allemaal om service en een warm welkom voor onze klanten. We bieden gratis kledingaanpassingen, zodat elk kledingstuk perfect past, en we schenken graag een kopje koffie of thee. We willen dat onze klanten zich hier thuis voelen.

Het 70-jarig jubileum van Castelijn Mode staat voor de deur, en net als bij alle voorgaande jubilea zijn we enorm enthousiast om dit mijlpaalmoment te vieren! Het is bijzonder mooi dat mijn vader nog steeds bij ons is en dit jubileum kan meemaken. Gedurende al die jaren hebben we vele hoogtepunten beleefd. Een van de meest gedenkwaardige momenten voor mij was de verhuizing naar dit pand. En bovendien ben ik bijzonder trots op het feit dat mijn kinderen actief zijn in ons bedrijf. Ze hebben elk hun eigen expertisegebied. Zo heeft Daan vooral gewerkt aan onze webshop, die een groei doormaakt en hopelijk blijft groeien. Mijn dochter Ruth is het gezicht van onze verkoopvloer. Ze heeft een scherp oog voor mode, personeelsbeleid en verkoopstrategieën.

In het weekend kun je me nog steeds vinden op de verkoopvloer, en doordeweeks werk ik achter de schermen. Het is en blijft fantastisch werk!"