Kledingkast opruimen in 5 stappen

Door Daan Castelijn - 25 maart 2020
Het voorjaar staat op het punt om te beginnen en dat betekent.......... de grote voorjaarsschoonmaak! Een onderdeel wat daarin niet mag ontbreken is natuurlijk je kledingkast. Wij hebben een eenvoudig stappenplan gemaakt waarin je in 5 stappen je kledingkast kunt opruimen.
Doe het per categorie in je kledingkast. Dus pak eerst de t-shirts en dan pas de broeken, zodat je niet alles tegelijk overhoop hebt liggen.

Zet even een fijn muziekje op en ga aan de slag!

Stap 1
Haal alles uit je kast wat je er in hebt liggen. Hierdoor weet je zeker dat je elk kledingitem eens goed gaat beoordelen of je het nog wilt gaan dragen.

Stap 2
Maak de kast eens helemaal schoon nu die leeg is.

Stap 3
Bekijk van elk kledingstuk even of het nog netjes en schoon is. En kijk dan ook gelijk of je het nog draagt en of het nog de juiste maat is.


Stap 4
Maak nu 3 stapels.

Stapel 1: Bewaar stapel
Stapel 2: Misschien stapel
Stapel 3: Draag ik niet meer stapel

Dit is de stap waarin je eerlijk moet zijn tegen jezelf. Vaak heb je verschillende items die erg op elkaar lijken, maar er is er altijd wel 1 favoriet.  Bewaar dan de favoriet en leg de andere items op de ‘’Draag ik niet meer’’ stapel.
Kijk de "misschien stapel" nog eens goed na en splits deze op tussen de andere 2 stapels.
Heb je alles gedaan? Dan is er nog een laatste stap. 

Stap 5
De kast weer inruimen met de "bewaar stapel", zodat alles er weer helemaal netjes bij ligt.
Kledingkast opruimen resultaat

En vergeet niet de ‘’oude’’ kleding naar bijvoorbeeld de kledingbank te brengen. Er zijn altijd nog mensen die deze goed kunnen gebruiken!

Geniet er nu van dat je een opgeruimde kledingkast hebt!