Speciaal voor jou! €30,- korting bij bestellingen vanaf €150,- met kortingscode: 30KORTING
Sluiten

Luchtige zomerkleding

Door Daan Castelijn - 08 juli 2021
De zomer is ondertussen weer aangebroken, waardoor wij nu genieten van de zwoele zomerzon en tropische temperaturen. Het gevolg van warmer weer is helaas niet alleen een mooi kleurtje, maar ook een dilemma over welke kleding men aan moet trekken. Hogere temperaturen hoeven echter niet altijd te betekenen dat je enkel minder kleren aan kunt, want soms voel je je misschien fijner in een longsleeve trui. In deze blog benoemen wij een paar stoffen waarmee je zweetloos en stijlvol de zomer kunt trotseren.
Katoen

’s Werelds meest bekende en gebruikte stof is katoen. Gegarandeerd dat je enkele items van deze stof in je kast hebt liggen. Katoen is ideaal voor de zomermaanden omdat het een ademende stof is, waardoor hete lucht van je lichaam door de kleding heen kan ontsnappen. Daarnaast is katoen erg licht en zacht, wat het draagcomfort alleen maar verhoogt.
Door bepaalde waterstofbindingen kan katoen helaas relatief snel kreuken. Dit kan dus al gebeuren wanneer je zweet, maar ook wanneer je het shirt wast. Let er bij katoen ook goed op dat je de wasvoorschriften naleeft, want deze stof krimpt snel als het verkeerd gewassen wordt! De merken PME Legend & YaYa maken altijd veel gebruik van katoen in hun collecties
Onze katoen keuzes van het moment:

 
 
Linnen

Linnen bestaat al ontzettend lang en is wederom een stof die je koel houdt tijdens die warme zomerdagen. De stof is gemaakt met weinig draden, doorgaans tussen de 80 en 100. Bij katoen is dit meestal 200 of meer. Dit betekent dat linnen nóg meer lucht doorlaat dan het eerdergenoemde katoen. Net als katoen is linnen zeer licht, maar vooralsnog bijzonder sterk. Transpireer je veel? Ook dan is linnen een goede keuze! De stof kan namelijk een vijfde van het gewicht in water absorberen vóórdat het vochtig wordt.
Een nadeel aan linnen is dat er weinig sprake is van elasticiteit. De stof springt niet snel terug in de ‘normale’ vorm. Wanneer je op een rieten stoel of ander getextureerd oppervlak hebt gezeten, kun je dit dus niet snel verbergen.
Hieronder zie je enkele items van linnen: