Merk in de spotlight: PME Legend

Door Daan Castelijn - 10 april 2019
PME Legend is een van de bekendste herenmerken van Nederland. Maar hoe komt dat eigenlijk? En waar komt hun inspiratie vandaan?

PME Legend kopen

Geschiedenis

Het begon allemaal ongeveer 25 jaar geleden. Maar niet onder de naam PME Legend. Toen was het nog Pall Mall, genoemd naar het sigarettenmerk. Ze hebben toen de naam ‘’overgenomen’’, zodat ze meteen naamsbekendheid hadden in Nederland. En dat is ze goed gelukt! Maar toch hebben ze een aantal jaar later de naam veranderd, omdat in een aantal landen niet meer kleding verkocht mocht worden onder een sigarettenmerk. Daarom hebben ze gekozen voor PME Legend (Pall Mall Export Legend).

De collectie

Ze hebben toendertijd mede gekozen voor het sigarettenmerk, omdat het samen ging met de stoere uitstraling die ze toen hadden. Die uitstraling hebben ze nog steeds en dat laten ze ook goed zien in hun collecties. Ze baseren de collecties op stoere piloten die zelf ook aan de vliegtuigen sleutelen. Daarom moest de kleding van goede kwaliteit zijn, maar ook  een stoer uiterlijk hebben. Oftewel, je bent met de kleding van PME Legend: ready for take-off.

PME Legend outfit

Jeans broeken

Maar PME Legend staat toch echt het meest bekend (samen met de leren jassen) om hun jeans broeken. Ze hebben een paar klassiekers in hun collectie en volgens hun gedachten winnen nieuwkomers het niet van klassiekers. Maar wat zijn dan de klassiekers van PME Legend? Dat zijn de:
  • Bare metal
  • Commander
  • Aviator
  • Skyhawk
  • XV
  • En een van de nieuwste is de Nightflight
PME Legend Jeans Nightflight

Slimfit PME Legend Nightflight Jeans met ritssluiting, in een stoere lichtgijze wassing. Deze jeans met vijf zakken heeft een normale taille en slanke, rechte pijpen met een beenopening van 17,5 cm. De klassieke 5-pocket styling maakt de PME Legend Nightflight Jeans je ideale broek voor elk moment van de dag. Hij combineert goed met een van onze PME Legend overhemden of gebreide truien. Bestel je nieuwe favoriete spijkerbroek nu online!

Shop nu
 

Deze broeken gaan al jaren mee en een aantal modellen zijn zelfs doorgegaan naar een 2.0 versie, omdat het gewoon broeken zijn die tijden meegaan. Goede kwaliteit, stoere uitstraling, fijne pasvorm en subtiele details. Wie wil dat nou niet in zijn kast hebben liggen?


Duurzaamheid

De laatste jaren is PME Legend ook erg actief bezig qua duurzaamheid van de kleding. En dat is nog niet alles, ook alle arbeidsomstandigheden worden goed gecontroleerd, zodat alle werknemers in de fabrieken ook goed behandeld worden. En dat gebeurt niet in één enkele fabriek, maar in alle 24 fabrieken waar de kleding geproduceerd wordt. Ben je trouwens benieuwd in welke landen ze de kleding produceren? Neem dan snel een kijkje op hun site.
Ze houden hiermee de blik op de toekomst, en dat is nog niet alles. Ze gaan steeds meer duurzame materialen gebruiken of zelfs hergebruiken. Plastic wordt al hergebruikt  in diverse PME Legend jassen. Sommige modellen worden zelfs helemaal gemaakt  van plastic!

PME Legend bij Castelijn Mode Beek

PME Legend ligt al ongeveer 14 jaar bij Castelijn Mode Beek en is inmiddels niet meer weg te denken uit de winkel. We hebben de grootste collectie van heel Limburg, dus als je op zoek bent  naar een item, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Maar ook online in de webshop hebben we een ruime collectie en is het eenvoudig te bestellen. Als je op werkdagen voor 15:00 uur bestelt, heb je het zelfs de volgende dag in huis!