Naar boven

Merk in de spotlight: PME Legend

Door Daan Castelijn - 10 april 2019 - Heren , Kleding
PME Legend is een van de bekendste heren merken van Nederland. Maar hoe komt dat eigenlijk? Waar komt hun inspiratie vandaan?

PME Legend kopen

Geschiedenis

Het begon allemaal ongeveer 25 jaar geleden maar niet onder de naam PME Legend. Toen was het nog Pall Mall, dat zie je goed het sigarettenmerk. Ze hebben toen de naam ‘’overgenomen’’, zodat ze meteen naamsbekendheid hadden in Nederland. En dat is ze goed gelukt! Maar toch hebben ze een aantal jaar later de naam veranderd, omdat in een aantal landen niet meer kleding verkocht mocht worden onder een sigarettenmerk. Daarom hebben ze gekozen voor PME Legend (Pall Mall Export Legend).

De collectie

Ze hebben ook toen der tijd gekozen voor het sigarettenmerk, omdat het samen ging met de stoere uitstraling die ze toen hadden. Die uitstraling hebben ze nog steeds en dat laten ze ook goed zien in hun collecties. Ze baseren de collecties op stoere piloten die zelf ook aan de vliegtuigen sleutelen. Daarom moest de kleding van goede kwaliteit zijn maar ook stoer uitzien. Oftewel je bent met de kleding van PME Legend; ready for take-off.

PME Legend outfit

Jeans broeken

Maar ze staan toch echt het meest bekend (samen met de leren jassen) om hun jeans broeken. Ze hebben een paar klassiekers in hun collectie en volgens hun gedachten winnen nieuwkomers het niet van klassiekers. Maar wat zijn dan de klassiekers van PME Legend? Dat zijn de:
  • Bare metal
  • Commander
  • Aviator
  • Skyhawk
  • En de nieuwste is de Curtis Jeans
Deze broeken gaan al jaren mee en een aantal zijn zelfs door gegaan naar een 2.0 versie, omdat het gewoon broeken zijn die tijden meegaan. Goede kwaliteit, stoere uitstraling, fijne pasvorm en subtiele details. Wie wilt dat niet in zijn kast hebben liggen.


Duurzaamheid

De laatste jaren is PME Legend ook erg actief met de duurzaamheid van de kleding. En dat is nog niet alles ook alle arbeidsomstandigheden worden goed gecontroleerd, zodat alle werknemers in de fabrieken ook goed behandelt worden. En dat gebeurd niet in een enkele fabriek maar in alle 24 fabrieken waar ze de kleding produceren. Ben je trouwens benieuwd in welke landen ze de kleding produceren? Neem dan snel een kijkje op hun site.
Ze houden hiermee het blik op de toekomst en dat is nog niet alles. Ze gaan steeds meer duurzamen materiale gebruiken of zelfs hergebruiken. Zelfs plastic kan al hergebruikt worden in diverse PME Legend jassen of zelfs helemaal gemaakt worden vanuit plastic.

PME Legend bij Castelijn Mode Beek

PME Legend ligt al ongeveer 14 jaar bij Castelijn Mode Beek en is inmiddels niet meer weg te denken uit de winkel. Ze hebben de grootste collectie van heel Limburg dus als je opzoek bent  naar item dan ben je daar het het juiste adres. Maar ook online in de webshop hebben ze een ruime collectie en is het eenvoudig te bestellen. Als je op werkdagen voor 22:00 besteld heb je het zelfs de volgende dag in huis!