Stijlvolle tips voor vrouwen die graag met de tijd mee gaan!

Door Daan Castelijn - 15 augustus 2021
We horen het wel vaker van ‘ouder wordende’ vrouwen. Ze voelen zich niet meer comfortabel met de kleding die de jeugd draagt maar willen ook totaal nog niet geassocieerd worden met kleding voor ‘oude vrouwen’. Hier doelen we op vrouwen van pak hem beet 30/40 jaar. Met de volgende tips zie jij er stijlvol uit met kleding die past bij jouw leeftijd!
Getailleerde kleding

Veel vrouwen denken dat je het best je heupen, armen en je buik kunt verbergen met een vormloze blazer of een jasje. Dit is echter niet het geval, je bereikt er zelfs het tegenovergestelde mee. Je lijkt er vaak juist breder door in plaats van smaller. Wij adviseren dan ook altijd om te kiezen voor kleding die getailleerd is waardoor je figuur op de juiste plaatsen geaccentueerd wordt.

 
Combineer zwart met andere aardekleuren

Ik hoor je nu al denken, zwart? Daarmee zorg je toch juist dat je er slanker uit gaat zien? Dat klopt! Maar waar je wellicht niet over hebt nagedacht, is dat je huid naarmate je ouder wordt steeds bleker zal worden. Wanneer je dan alleen zwart draagt, wordt het contrast met je huid misschien te groot. Hierdoor worden rimpels en kringen rondom de ogen extra benadrukt. Kies daarom ook eens voor wat meer aardekleuren zoals bruin, groen of grijs. Ook kun je kiezen voor een fleurige accessoire zoals een sjaal of ketting.

 
Laat je hals zien

Een lage hals zorgt ervoor dat je er jonger uit ziet. Een T-shirt, trui of jurk met een V-hals of een lage ronde hals zijn hiervoor een goede keus. Wil je wat meer bedekking? Dan kun je altijd nog kiezen voor een overhemd met kraag. 

 
Kies voor broeken met stretch

Broeken met stretch zorgen ervoor dat je er niet als het ‘michelin mannetje’ uit gaat zien. Een goede spijkerbroek met stretch mag niet knellen en volgt je silhouet. Je kunt het beste kiezen voor broeken waar op het etiket aangegeven staat dat er lycra, elastaan of spandex in verwerkt is.

 
Ga mee met modetrends maar overdrijf dit niet

Ouder worden betekent niet dat je de laatste modetrends niet meer mag volgen. Let er echter wel op dat je hier niet té ver in mee gaat. De crop-tops die nu in zijn bij de jeugd, zijn niet per se geschikt voor een volwassen vrouw. Kies daarom voor de items die in de mode zijn met een klassieke tint. Daarmee sla je de plank nooit mis!  

Twijfel je nog welke kleding wel of niet kunnen? Onze stijladviseurs helpen je graag in onze winkel.