Suit it up

Door Lotte Biermans - 02 mei 2018
Een pak dat net te klein is of het te grote pak van je vader of grootvader. Welke man heeft het niet mee gemaakt? Of je nu in pak naar je werk gaat, binnenkort een bruiloft hebt of een andere formele gelegenheid: iedere man heeft een perfect zittend pak nodig. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een pak? Geen nood, wij geven je een paar tips!
 
Te beginnen bij de broek. Door te kijken waar de pijpen bij je schoenen uitkomen, kun je de juiste broeklengte bepalen. Een kleine knik in de stof is perfect, ze mogen namelijk niet te veel op je schoenen vallen. Aan de achterkant hoort de broekspijp net boven je hak te eindigen.

Het jasje, ook wel colbertje genoemd, moet precies op je schouders vallen. De vouw bij de schouders moet daarbij de overgang tussen je schouders en armen zijn. De lengte is perfect wanneer het colbertje net tot over de rand van de onderkant van de billen valt en je het vast kunt pakken wanneer je je armen laten hangen. De mouwlengte kun je ook controleren wanneer je je armen langs je lichaam houdt. Valt de mouw precies in je handpalm? Dan is de mouwlengte goed! Echter, kun je er ook voor kiezen om de mouwen tot je polsten te laten komen. Dan is het mooi als je nog een klein stukje van de mouwen van het overhemd kunt zien.

Als laatste de kleur van het pak. Pakken zijn tegenwoordig in bijna alle kleuren te vinden. Wil je het pak naar meerdere gelegenheden aan kunnen trekken? Dan kun je het beste een neutrale kleur kiezen, zoals antraciet, grijs of donkerblauw. Zwart kan natuurlijk ook, maar deze kleur kan iets te hard in het gezicht zijn.