Te koud of te warm? Met laagjes ben je altijd voorbereid

Door Daan Castelijn - 25 juni 2021
We hebben er lang op moeten wachten maar de temperaturen beginnen toch echt op te lopen! Waar de temperaturen in de middag op kunnen lopen tot boven de 20 graden is het in de ochtenden en avonden nog best fris. Hoe kan je je daar goed op kleden? Het antwoord is: laagjes! Door diverse kledingstukken met elkaar te combineren kan jij zelf jouw comfort temperatuur bepalen. We geven je in deze blog een aantal tips hoe jij diverse kledingstukken het beste met elkaar kunt combineren!

1.Speel met verschillende texturen. Denk hierbij aan verschillende stoffen maar ook aan lengtes. Een oversized T-shirt valt goed te combineren met een iets korter spijkerjack.

2.Kleur. Het is geen nieuws dat een blauwe broek en groen T-shirt in combinatie met een rode jas misschien een beetje veel van het goede zijn. Kies kleuren die goed bij elkaar passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende tinten van één kleur. Een lichtblauwe blouse met een donkerlauwe sweater matchen goed! 

3.Printjes. Kledingstukken van verschillende prints met elkaar combineren? Het kan! Om in de chaos van printjes wel enigszins rust te creëren kun je ervoor zorgen dat de kleuren van de diverse kledingstukken wel overeenkomen. Een blauw/wit gestreepte top is bijvoorbeeld erg mooi op een rok met een bloemenprint waar ook blauw en wit in voorkomen. 

4.Wat doet de temperatuur? Twijfel je of het nodig is om een jas aan te doen? Kies dan eventueel voor een vest of sweater. Deze zijn gemakkelijker om mee te nemen of om te binden dan een jas wanneer het toch te warm wordt. En voor de dames, je kan het ook goed combineren met een jurk.

5.Nauwsluitend vs losjes. Zorg ervoor dat de onderste laag van je kleding goed aansluit op je lichaam, hierdoor oog je slanker. Drie dikke truien over elkaar heen doet niet veel goeds voor je postuur. 

6.Alleenstaand. Stel je outfit zo samen dat de kledingstukken los van elkaar ook nog een leuke outfit vormen. Wanneer het dan te warm wordt en je jouw jas, sweater of colbertje uit wil trekken kom je ook nog goed voor de dag.

Weet jij na deze tips nog steeds niet wat je wel of niet met elkaar moet combineren? We adviseren je graag in de winkel!