Tenue de Ville

Door Claudia - 15 mei 2019
Afgelopen week kwam een ontzettend leuke mevrouw aan me vragen of ik haar kon helpen met de keuze voor de juiste outfit. Ze had namelijk een uitnodiging gekregen met de dresscode: Tenue de Ville.
Maar wat is dat eigenlijk?

Wat is Tenue de Ville?

Tenue de Ville is letterlijk vertaald: kleding die je naar de stad draagt. Voor de dames betekent dat formeel maar het hoeft niet chique te zijn. Je kunt er heel veel kanten mee uit.
Kies je voor een nette rok of jurk, is het wel van belang dat deze minimaal tot op de knie valt. Ook zijn volgens de etiquette panty’s verplicht, maar persoonlijk zou ik dat van het seizoen en de gelegenheid laten afhangen. Een lange broek met een blazer of een mooie blouse van bijvoorbeeld YaYa kan ook. Het hoeft niet persé een mantelpak te zijn. Hoewel men dit seizoen heel veel pakken voor dames in de winkel ziet hangen.
Belangrijk is wel dat je je er comfortabel in voelt. Blijf dicht bij jezelf. Als je nooit een jurk of een rok draagt, zou ik in elk geval voor een mooie broek gaan.
Tenue de Ville

Tenue de Ville combinatie

Terug naar mevrouw. De keuze was in dit geval snel gemaakt. We hebben gekozen voor een mooie broek met wijdvallende pijpen met als detail een leuke riem.
Als top hebben we gekozen voor een mooie blouse, natuurlijk wel met lange mouw. De combinatie is uitgevoerd in een travel-kwaliteit. Dit heeft als voordeel dat het niet kreukt. Want er is niets vervelender dan dat men met grote zorg aandacht heeft besteed aan de outfit, en dan helemaal verkreukeld op de plaats van bestemming aankomt.
Mevrouw droeg niet vaak hakken. Dit hoort eigenlijk wel bij de dresscode. Als alternatief heb ik een sleehak geadviseerd. Dit is dan toch net iets comfortabeler. Mevrouw was helemaal gelukkig met haar outfit. Ze voelde zich er goed in, zei ze!
Mijn missie was geslaagd.

Groetjes Claudia