Wie is Daan van Castelijn Mode Beek

Door Daan Castelijn - 31 oktober 2018
Ontvang jij hem ook in je mailbox, de nieuwsbrief van Daan van Castelijn? In een wekelijkse mail, bericht deze Daan over de nieuwe collecties, kortingsacties en ander nieuws van Castelijn Fashion & Denim. Maar is deze Daan nou een fictief persoon of bestaat hij echt? Een vraag die soms echt aan personeel in de zaak wordt gesteld. Zeker weten dat Daan een echt persoon is, het betreft immers Daan Castelijn, de 27-jarige zoon van Geert-Jan en José Castelijn. In de boven de zaak gelegen kantoorruimte, zijn favoriete vertrek binnen het pand, gaat Daan in op zijn rol binnen het bedrijf en kijkt hij eveneens naar de toekomst.

“Als het echt nodig is, zoals bijvoorbeeld op een koopzondag, sta ik in de zaak, maar veel liever bekleed ik een rol op de achtergrond. Anderen zijn goed in de verkoop en ik kom het best tot mijn recht op kantoor en zorg dat mijn collega’s in de zaak hun werk goed kunnen doen”, aldus Daan, die tot voor een paar jaar geleden niet in het familiebedrijf werkzaam was. “Als tiener hielp ik wel eens mee als er een event was, maar ik verdiende mijn zakcentje bij de Jumbo. Op mijn 15de liep ik daar stage en van mijn 16de tot mijn 24ste vulde ik bij deze supermarkt de schappen.” Aan de eettafel gaat het in die tijd steeds vaker over hoe het familiebedrijf internet dient in te zetten om mee te gaan met de tijd en om verder te groeien. Een vraagstuk dat Daan naast zijn studie graag oppakt. Anno 2018 is Daan fulltime in dienst en is hij op de achtergrond bezig met “alles wat met internet te maken heeft”, zoals hij het omschrijft. “Denk bijvoorbeeld aan de webshop, social media, het adverteren op internet en zoekmachineoptimalisatie. Ook hou ik me bezig met de automatisering binnen het bedrijf”, legt hij uit.
Daar voel ik me zelf het meest prettig bij en daar ligt ook mijn kracht

Net als Ruth en Ference denkt ook Daan na over zijn toekomst binnen het familiebedrijf. “Natuurlijk wil je graag dat de familienaam op de gevel blijft, je wil de zaak als derde generatie niet om zeep helpen. Ik heb altijd gezegd dat als ik het familiebedrijf overneem, ik dat niet alleen zal doen. Daar sta ik nog steeds achter. Dat kan zijn met Ruth en Ference of met mijn partner. Wat de toekomst gaat brengen, weet je natuurlijk niet, maar mijn voorkeur blijft wel om een rol op de achtergrond te blijven vervullen. Daar voel ik me zelf het meest prettig bij en daar ligt ook mijn kracht”, aldus Daan, die ondanks het feit dat hij veelal op kantoor zit, zijn collega’s op de winkelvloer en de beleving in de zaak roemt. “Door de gasten tijdens of na het shoppen een kopje koffie aan te bieden en ze vriendelijk te behandelen, creëer je net dat stukje extra, dat mensen als prettig ervaren. Een shirtje koop je ook op andere plekken, maar als je weet dat je hier net wat beter en vriendelijker wordt behandeld, koop je het toch liever hier.”

Fashion Update

Ontvang je de Fashion Update nog niet? Meld je dan hieronder gratis aan! Meer dan 4000 mensen gingen je voor!

Ja, ik wil de Fashion Update ontvangen!