Speciaal voor jou! €30,- korting bij bestellingen vanaf €150,- met kortingscode: 30KORTING
Sluiten

22 Ongeschreven Kostuum-Regels Die Elke Man Moet Kennen

1. Kies een houtskoolkleurig of grijs pak boven zwart, tenzij je een begrafenis bijwoont. Donkergrijs is veelzijdiger en past bij meer kleuren.
2. Je riem moet redelijk dun zijn en dezelfde kleur hebben als je schoenen. PME Legend maakt echt geweldige riemen in verschillende leer- en metaalafwerkingen.
3. Je moet je schoenen afstemmen op de kleur van je pak met behulp van deze gids:
4. Dubbele ventilatieopeningen aan de achterkant zijn moderner en modieuzer.
5. Voor een meer casual, trendy look, kies je voor een reversjas met enkele knoop.
6. Als u op zoek bent naar meer formele zakelijke kleding, kies dan voor een jas met dubbele knoop en gekerfde revers.
7. De Savile Row Fold zorgt ervoor dat je broek niet van de hanger valt.
8. Je moet in staat zijn om je hand tussen je borst en je jas met knopen te laten glijden, zodat het knus voelt, maar met ruimte om te bewegen.
9. Maak je pak altijd los voordat je gaat zitten, anders riskeer je het te verpesten.
10. De bovenste knoop van een twee knoops- (of de middelste knoop van een drieknoops) kolbert moet op of boven de navel vallen. Dan zit uw kolbert perfect.
11. Ga altijd met de klassieke windsorknoop voor uw das, maar gebruik de grootte van uw hoofd om te bepalen of u half of volledige windsor zou moeten gaan.
12. Als u een vest draagt, houd dan altijd de onderste knop los. Maar veel mannen breken deze regel en zijn nog steeds in staat om het driedelige prachtig uit te trekken.
13. Er zijn praktische redenen voor vesten die verder gaan dan alleen hoe ze eruitzien. Een vest kan het best worden gedragen met single-breasted pakken (dus het is echt zichtbaar). Als je je pak in een koud klimaat gaat dragen, kan een vest veel warmte toevoegen. Het voegt ook een formele toets toe aan je pak.
14. Mouwmanchetten moeten ongeveer een centimeter worden blootgesteld. Voor een harmonieus uiterlijk, probeer de zichtbare manchetlengte aan te passen aan de hoeveelheid kraag die zichtbaar is aan de achterkant van de nek.
15. Wanneer u uw pak mee naar huis neemt, hebt u een tornmesje of een kleine, scherpe schaar nodig. Maak de zakken van de jas los, verwijder de stiksteken uit de ventilatieopeningen van de jas en verwijder het kleine geborduurde label uit de linker mouw van de jas. Doe dit heel voorzichtig om ervoor te zorgen dat u de stof of aangrenzende draden niet scheurt.
16. Zorg ervoor dat je sokken lang genoeg zijn zodat er geen blootliggend been zit.
17. Je stropdas moet altijd donkerder zijn dan je overhemd.
18. Het colbert moet net lang genoeg zijn om de rits en de kont van je broek te bedekken.
19. Je stropdas moet net de tailleband van je broek bereiken, of iets korter zijn.
20. Voor een meer modieuze look, moet de zoom van de broek recht bovenop je schoen vallen.
21. Als je veel zweet, draag dan een hemd. Bij voorkeur een met een diepe nek, zodat deze er niet doorheen glijdt. Niets zal het uiterlijk van een pak meer bekoren dan een glimp van een overhemd.
22. Tot slot, ga voor het kuiltje. Het kuiltje is de kleine holte onder de knoop van je das, en het geeft een licht verweerd maar toch gepolijst uiterlijk aan je afgewerkte look.