Hoe draag je een maxi jurk?

Door Sam Wijnen - 13 mei 2021
Er zijn verschillende manier om een maxi jurk te dragen en dit hangt ook af van jouw lichaamsbouw. Door de juiste jurk te vinden die past bij jouw lichaam, kun je chic en comfy flaneren met een mooie maxi jurk.

Zoek de jurk die bij jou past

Het lichaam van elke vrouw is anders en daarom is het belangrijk om de beste pasvorm voor jouw figuur te vinden. Bepaalde delen van je lichaam die je wilt markeren komen heel erg mooi naar voren in een maxi jurk. Doe daarom onderzoek naar de verschillende stijlen van deze lange jurken en bedenk wat jij leuk uit vindt zien en wat jouw misschien goed zou staan.

Een maxi jurk is goed voor elke lengte. Ook als je klein bent is een lange jurk juist heel erg mooi. Het gaat hierbij vooral om de verhoudingen, het model van de jurk en de print. Buiten jouw lichaamsvorm om, hebben de stijl en de stof die gebruikt wordt effect op hoe de maxi jurk jou staat. Dus het is daarom belangrijk om veel uit te proberen, zodat je erachter komt wat werkt bij jou en wat niet.  

Daarnaast hebben de kleur en print ook invloed op hoe de jurk jou staat. Kies de beste kleur  en stof die het beste past bij jouw vorm. 
  • Eenvoudige en kleine patronen of een effen kleur werken het beste bij de kleinere dames
  • Mooie dessins en grote bloemen afdrukken werken goed bij dames met rondingen. Effen kleuren zijn ook goed te dragen.


De juiste lengte voor jou

De juiste lengte bij een maxi jurk is misschien wel het belangrijkste. Je wilt natuurlijk niet over je eigen jurk heen vallen wanneer je aan het flaneren bent door de stad. Pas vooral veel jurken en zorg ervoor dat de jurk de bovenkant van je tenen raakt en op zn minst tot je enkels. Wanneer de jurk te lang is, kan je hem natuurlijk korter laten maken. Wij hebben bij Castelijn een gratis vermaak service dus als je jurk een beetje korter wil laten maken, doen wij dit graag voor je!

Daarnaast is het ook belangrijk om je maxi jurk aan te kleden. Er zijn verschillende soorten outfits die je kunt creëren met een maxi jurk, van chic tot trendy. Dus doe vooral onderzoek en laat je inspireren voor potentiële outfits.

Wij hebben een grote selectie aan maxi jurken van verschillende topmerken waaronder: