Kerst outfits voor dames 2022

Door Anouk Castelijn - 06 oktober 2022


De feestdagen zijn alweer bijna in zicht! Het lijkt misschien allemaal nog maar zo kort geleden, maar een jaar is zo voorbij! 

Met kerst wilt iedereen er altijd op zijn best uitzien. We gaan allemaal shoppen om de mooiste, leukste, sierlijkste outfit te scoren.
Alles wordt uit de kast gehaald om er helemaal verzorgd uit te zien. Dat wil toch iedereen!

Wij vrouwen zijn altijd bezig met ons uiterlijk. 
Ik wil daarom een paar kledingtips geven die je misschien helpen om een keuze te maken voor je kerstoutfit. 

Iedereen heeft een andere smaak, laten we daarmee beginnen!
Niks is goed of fout. Je moet vooral aan doen waar jij jezelf prettig in voelt.

Korte jurk

Een jurk tot op de knieen doet het altijd goed! Met kerst is het te koud om een jurk tot knie hoogte te dragen zonder een panty. Je hebt panty's in allerlei kleuren en in verschillede percentages. De percentages geven aan 'hoe gedekt de kleur van de panty is'. Hoe minder percentage hoe meer dat je de huidskleur door de kleur van de panty ziet komen. En hoe meer percentage, hoe minder je de huidskleur ziet maar meer de kleur van de panty.
Zwart is toch wel de meest gangbare kleur en past overal wel bij. 
Vooral met kerst is zwart heel mooi te combineren. Zwart straalt 'chique' uit.

Half lange jurken

Half lang wil zeggen, tot onder de knie.
Half lange jurken zie je tegenwoordig ook veel. Voor onder een half lange jurk geldt eigenlijk hetzelfde als voor onder een korte jurk. In de winterperiode is het te koud om een half lange jurk zonder panty te dragen. Hierbij kan je dus ook een panty aan je outfit toevoegen en je ziet er meteen 'kerst chique' uit!

Lange jurken

De naam zegt het eigenlijk al, jurken tot op je enkels.
Deze jurken zijn ook weer helemaal in! Je ziet geen benen, dus het maakt hierbij niet zoveel uit wat en welke kleur je eronder draagt want niemand die het ziet! ( altijd fijn :) )
Je kan hier zoals bij de vorige jurken van o.a. YaYa ook net zo goed een panty onderaan doen voor de warmte. 

Als een jurk niet jouw kledingstijl is dan moet je de jurken ook zeker links laten liggen!
Tegenwoordig heb je zoveel leuke outfits waarmee je je alsnog 'kerst chique' kan kleden.


Pantalon

Voor vrouwen zijn er ook allerlei soorten en maten in pantalon broeken.
Als je op een pantalon een blouse, top met blazer, of trui doet zie je er al helemaal op en top uit.

Een pantalon met een blouse van Studio Anneloes ziet er super uit en zit heerlijk. 
Blouses draag ik zelf altijd graag van het merk Studio Anneloes. De blousjes zijn van travelstof. Het zit niet alleen heerlijk maar het is ook nog eens zo dat je ze niet hoeft te strijken en….. als ze uit de was komen zijn ze met een half uurtje droog. Als je het blousje twee dagen achter elkaar aan wil hebben maar je hebt geknoeid met het kerstdiners, geen probleem! Even snel een wasje draaien, ophangen en de dag erna trek je je heerlijke blouse zo weer aan. Studio Anneloes is een van de kleding merken die ze bij Mode Castelijn in Beek verkopen.

Jumpsuite

Als je er niet aan uitkomt of je een jurk of een pantalon met top moet kiezen dan heb je ook nog de jumpsuite!
Jumpsuite wordt ook wel een broekpak genoemnd.
Dit houdt in dat je broek en bovenkant aan elkaar vast zitten. Door middel van knoopjes of een rits kan je het pak gemakkelijk uit doen, wel zo handig als je naar de wc moet!


Sjaal

Je kan als je voor chiquer wil gaan een sjaal aan je outfit toevoegen. Dit staat altijd netjes gekleed, maar je moet je er wel goed bij voelen.
Het is bijvoorbeeld ook nog eens handig als je het snel koud hebt in de wintermaanden, je bent dan chique gekleed en je hebt het minder snel koud.

Sieraden

Als je niet van een sjaal bent maar je vindt het zo kaal rondom je nek, dan kan je altijd nog mooie sieraden bij je outfit dragen.
De meeste mensen dragen of goud of zilverkleurig. Ook met sieraden geldt, doe om welke kleur jijzelf het mooiste vindt staan.
Als je niet van goud of zilverkleurige sieraden bent, heb je ook sieraden met kleur. Als je bijvoorbeeld donker gekleed bent, dan zijn sieraden met kleur altijd mooi! 

Over minder dan 80 dagen is het alweer kerst.
Het lijkt allemaal nog ver weg, maar voor we het weten zitten we weer heerlijk aan de dinertafel met onze familie en vrienden.

De belangrijkste tip is, trek aan waar JIJ je fijn in voelt! Dan pas kun je echt genieten van kleding en natuurlijk ook van de feestdagen!