Nieuwe trend: color blocking

Door Daan Castelijn - 09 juni 2022
Eens in de zo veel tijd komt er een nieuwe trend in de modewereld. Een échte trend van nu is color blocking. We hebben het al voorbij zien komen op de catwalk van diverse grote merken en ook in het straatbeeld komt color blocking steeds vaker voor. In deze blog vertellen we wat meer over deze leuke trend en leggen we je uit hoe je het kunt gebruiken!

Wat is color blocking?

Color blocking betekent letterlijk het gebruik van verschillende kleuren ‘blokken’ in je outfit. Bij deze trend is het juist de bedoeling dat je wat meer uit de comfortzone stapt en juist gaat voor contrasterende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een groene broek met een gele trui of een rode broek met een paars shirt. Het leuke van color blocking is dat iedereen mee kan doen met de trend. Zo lang je maar kiest voor het naast elkaar dragen van kleuren in grote vlakken, kun je gewoon meedoen aan de trend!

De effecten van color blocking

Wist je dat je door het dragen van twee contrasterende kleuren, optisch wat kleiner lijkt dan dat je eigenlijk bent? Als je langer wilt lijken, dan is het aan te raden om voor een outfit in één kleur te gaan. Kies bijvoorbeeld voor een groene broek en een groene blouse. Bij color blocking lijk je wat kleiner, omdat het ene lichaamsdeel ‘stopt’ bij de kleurovergang. Mede door dit effect is de trend vooral bij lange vrouwen erg populair. Maar ook mannen kunnen helemaal stijlvol voor de dag komen met deze trend! De mannen kunnen kiezen voor een korte spijkerbroek in een rode kleur en hier bijvoorbeeld een blauwe polo op dragen. Ideaal voor iedere gelegenheid!

Ben jij fan van color blocking?

Bij Castelijn Mode vind je een uitgebreid assortiment aan kleding waarmee je eindeloos kunt combineren. Shop via onze webshop of kom gezellig langs in onze winkel in Beek!