Kledingtips voor een sollicitatiegesprek

Door Sam Wijnen - 17 mei 2021
Kledingtips voor een sollicitatiegesprek

Heb je ooit gehoord van het gezegde “You never get a second chance to make a first impression”? Bij een sollicitatiegesprek is de eerste indruk van recruiters vaak gebaseerd op je uiterlijk, dat voor een groot gedeelte uit je kleding bestaat. Het is daarom van belang om representatief voor de dag te komen. Om je hierbij te helpen, geven we je in deze blog een aantal tips.

We beginnen met een aantal basisregels die zowel voor mannen als vrouwen gelden: 

  1. Zorg ervoor dat je kleding aansluit bij de baan waarop je solliciteert. Als bouwvakker heeft het namelijk geen zin om in pak op sollicitatiegesprek te gaan, waar het voor een advocaat weer niet acceptabel is om in een losse spijkerbroek en met sneakers aan te komen
  2. Houd het professioneel, óók wanneer de bedrijfscultuur ‘casual’ oogt. Wees altijd nét iets netter gekleed dan hoe je er van dag tot dag bij zou lopen. De slogan die hierbij past: “Overdressed is beter dan underdressed”.
  3. Draag de juiste maten. Kleding ziet er mooier uit wanneer deze bij jouw lichaam past.
  4. Vermijd het dragen van hoofddeksels zoals hoeden of petten.
  5. Kies je schoenen zorgvuldig. Hoewel schoenen een relatief klein onderdeel van je outfit zijn, kunnen deze je ‘look’ maken of breken. Zorg er dus voor dat ze qua kleur en stijl bij de rest van je outfit passen.
Hieronder zetten we een aantal merken onder elkaar die op zowel geslacht als stijl gesorteerd zijn. Zo kun je eenvoudig uitzoeken wat bij jou en je (hopelijk) toekomstige baan past!

Mannen:

Business casual herenkleding

 
Zakelijke herenkleding 

 

Vrouwen:

Business Casual dameskleding:

 
Zakelijk vrouwen:

 
De kleding is te bestellen via onze webshop. Wil je de kleding liever passen of ontvang je graag advies van een van onze medewerkers? Kom dan gerust langs bij onze winkel op Markt 71 in Beek. Ons personeel staat te allen tijde voor je klaar!